Overslaan en naar inhoud gaan

Onderzocht: kennis over nieuwe regels

Gepubliceerd op:

Begin dit jaar kreeg u een e-mail van ons. Hierin nodigden we u uit om mee te doen aan ons onderzoek. We wilden weten hoeveel u al weet over de nieuwe regels voor pensioen. En wat dit betekent voor onze pensioenregeling. Meer dan 900 mensen vulden onze vragenlijst in. Lees meer over de belangrijkste resultaten. 
 

Ruim de helft van de mensen weet over nieuwe regels

We onderzochten de kennis van werknemers, oud-werknemers en gepensioneerden.
•    7 van de 10 werknemers weten van de nieuwe regels voor pensioen. Meer dan de helft weet dat hun pensioen hierdoor verandert. Het is bij werknemers redelijk goed bekend wat er verandert en wat hetzelfde blijft.
•    Gepensioneerden zijn wat beter op de hoogte. 8 op de 10 kennen de nieuwe regels en 6 op de 10 weten dat hun pensioen verandert. Onder gepensioneerden is goed bekend wat er verandert en wat hetzelfde blijft. 
•    Bij oud-werknemers is twee derde op de hoogte van de nieuwe regels. De helft weet dat hun pensioen verandert. Oud-werknemers weten redelijk goed wat er verandert en wat hetzelfde blijft.
 

Mensen zoeken informatie op onze website

Verder bleek uit het onderzoek dat ongeveer een vijfde van de mensen al informatie over de nieuwe regels las of opzocht. En meer dan de helft is dit nog van plan. Mensen zoeken het vaakst informatie op de website van Pensioenfonds Particuliere Beveiliging. Daarom zetten we op onze website alle informatie over de nieuwe pensioenregels. Zo leest u altijd het laatste nieuws over de veranderingen. U geeft ons een voldoende voor de manier waarop we u informatie geven. 
 

Uw vertrouwen in ons is ruim voldoende

Uw opgebouwde pensioen nemen we mee naar de nieuwe pensioenregeling. U heeft er vertrouwen in dat wij ervoor zorgen dat we dit netjes en goed omzetten. Gepensioneerden geven het vertrouwen in ons een 7,5. Werknemers geven het een 6,9. En oud-werknemers een 7,0. 
 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de nieuwe regels voor pensioen? Op onze website leest u wat hetzelfde blijft en wat er verandert in onze pensioenregeling.