Overslaan en naar inhoud gaan

Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023! 

Gepubliceerd op:

De Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. De Eerste Kamer heeft hiervoor op 30 mei het wetsvoorstel aangenomen. Vanaf 1 juli 2023 kunnen pensioenfondsen zich verder voorbereiden op de overgang naar de nieuwe regels voor pensioen. Op 1 januari 2028 moeten de nieuwe pensioenregelingen klaar zijn. Dit was 2027. Wij proberen om in 2025 al klaar te zijn.

Wij willen de nieuwe pensioenregeling in 2025 in laten gaan

Vanaf 1 juli 2023 maken de werkgevers- en werknemersorganisaties verdere afspraken over de invulling van de nieuwe pensioenregeling voor Pensioenfonds Particuliere Beveiliging. Daarom zijn we al begonnen met de voorbereidingen. 

Er verandert nu nog niets voor u

Voor u verandert er voorlopig niets. Gaat uw pensioen voor 2025 in? Dan is dat op basis van huidige regels. Pas als de nieuwe pensioenregeling in 2025 ingaat verandert uw pensioen. Natuurlijk houden we u op de hoogte. En we geven u op tijd inzicht in de verschillen tussen uw oude en uw nieuwe pensioen. 

Meer weten?

Wilt u weten wat er tot nu toe is gebeurd en hoe de planning er verder uitziet? Bekijk dan onze themapagina over het nieuwe pensioenstelsel.